Welkom bij het Royal Air Force Museum Laarbruch - Weeze e. V.

museum front

Museum voor Vrede en Vriendschap
Openingstijden

14.00 uur t/m 17.00 uur
Mei t/m september: vrijdag t/m zondag
Okt t/m april: vrijdag t/m zondag
Winterstop: van half december t/m eind februari

Toegangsprijs

Volwassenen - €3
Kinderen onder de 15 jaar – gratis
Groeps en rondleidingen op afspraak

Heinz Willi Knechten +49 178 1356324
Rod Hawkins +49 2832 70158






Canberra's in hanger
Laarbruch Squadrons
31 Squadron Canberra PR7




Museum


RAF Museum Laarbruch-Weeze e.V.

Het eerste en enige Royal Air Force Museum van Duitsland nodigt u uit voor een reis langs de herinneringsstrook, door 45 jaar aanwezigheid van de Koninklijke Luchtmacht in Laarbruch, Weeze en de Niederrhein.

Het museum werd voor het eerst geopend voor het publiek op 3 juni 2007.

Het doel van het museum is de geschiedenis van de voormalige militaire vliegbasis Laarbruch te documenteren. De voormalige Sint-Pieterskerk is voor dit doel gerenoveerd en bevat nu een grote selectie exposities waaronder twee cockpits (Canberra T4 en Buccaneer).

Sinds maart 2016 is er een Engelse Electric Canberra PR7 te zien. Het museum probeert meer types vliegtuigen te kopen die in Laarbruch gestationeerd waren.

Onlangs aangekocht voor de collectie is een Hawker Hunter T. 7.

Foto's van zijn aankomst kunt u hieronder bekijken in de volgende diavoorstellingen.

imagen8

Diapresentaties Museum

Klik/tik op de "Diavoorstelling" knoppen hieronder om de diashow te bekijken

Tentoonstellingen en Diorama' s

Sommige tentoonstellingen

De renovatie

Houwer jager T. 7 aankomst aankomst

Meer Museum tentoonstellingen




16 sqn Buccaneer on the pan
Laarbruch Squadrons
16 Squadron Buccaneer S2B



Vereniging

De Vereniging

"Royal Air Force Museum Laarbruch - Weeze e. V.". is opgericht op 30 januari 2006 in Weeze. Het is een organisatie zonder winstoogmerk en is als zodanig ingeschreven in het Register van verenigingen in Geldern.


Nieuwe Raad van Bestuur sinds 13 april 2018

Committee group photograph

(Foto (c) Steve)

Van links naar rechts: Hal Palmer, Marianne Goossens, Steve Freienstein, Cilly Hawkins-Grüterich, Rod Hawkins, Manfred Beckers, Horst Gaulke, Reinhard Janssen, Mark Moodie, H W Knechten

Ontbrekende: Dr. Bernd Ahlbrecht and Wacky Knechten



Tijdens de Algemene Vergadering van 13 april 2018 werden de volgende leden verkozen tot lid van een comité:


Voorzitter Heinz Willi Knechten, Weeze
Vicevoorzitter S/L Rod Hawkins MBE RAF(Rtd.),Kevelaer
Penningmeester Cilly Hawkins-Grüterich, Kevelaer
Secretaris Horst Gaulke, Weeze
Vice-secretaris Marianne Goossens, Weeze
Assessor Dr. Bernd-Rüdiger Ahlbrecht, Kevelaer
Assessor Manfred Beckers, Geldern
Assessor Steve Freienstein (Hill), ex RAF, Goch
Assessor Reinhard Janssen, Weeze
Assessor Franz-Josef Knechten, Weeze
Assessor Mark Moodie, ex RAF-Police, Nieuw-Bergen,NL
Assessor Hal Palmer,Well, NL



2 sqn Jaguar taking off
Laarbruch Squadrons
2 Squadron Jaguar GR1




Nieuws/Press

Nieuws en persartikelen

Nieuws artikelen: Klik/druk op de op de blauwe/gele balken hieronder om te openen en te sluiten.

 • RP Online

  26/04/2019

  Bicycle tour follows the airplane crash sites

  Fietstocht volgt de vliegtuigongelukken op de vliegtuigongelukken.

  Jaarlijks komen tienduizenden bezoekers naar de Niederrhein voor fietstochten. Weeze bereidt een nieuwe route voor met Nederlandse gemeenten. Foto: ja/KK
  Er zullen drie zogenaamde crashroutes over de grens zijn. Zij zullen punten verbinden waar machines tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn neergestort. Ook de gemeente Weeze is bij dit project betrokken.
  Door Sebastian Latzel

  Bicycle tour link

 • NRZ

  13/02/2019

  van-Eijk-Frans grave

  Het Royal Air Force Museum in Weeze behandelt luchtvaartongevallen in de geschiedenis van de luchthaven. Nadere informatie wordt gevraagd.

  Het team van het Royal Air Force Museum doet nauwgezet onderzoek naar de geschiedenis van de luchthaven. Tegelijkertijd houdt het team echter ook andere gebeurtenissen in de regio in de gaten. De afgelopen twee jaar heeft een kleine werkgroep van het museum onderzoek gedaan naar de vliegtuigongelukken rond Weeze tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tot nu toe zijn er 15 ongevallen geregistreerd. Daarnaast zijn er vier meldingen van vliegtuigen in Kevelaer en vijf in Goch, waarvan niet duidelijk is of ze in Weeze zijn neergestort.

  NRZ link

 • Maasduinen Centraal

  05/01/2019

  Dutch pilot van-Eijk-Frans

  RAF-museum zoekt graflocatie WO II pilot

  Het Royal Air Force museum Laarbruch is bezig met het lokaliseren van het oorlogsgraf van de Nederlandse RAF-piloot Frans van Eijk, die op 14 februari 1945 met zijn Spitfire uit Weeze werd neergeschoten en vervolgens in Hees is neergestort. De omgekomen piloot werd kort daarna begraven bij de plaats waar zijn Spitfire was neergestort. Heeft u informatie of vragen, bel dan met Dr. Bernd-Rüdiger Ahlbrecht +49 172 391 391 6359.
  . Inmiddels heeft de RAF-piloot zijn rust gevonden op een begraafplaats in Gouda, met op zijn grafsteen 'Hees' als plaats van overlijden vermeld.

  grave location WW II pilot

  09/01/2019 19/01/2019 23/01/2019

 • Rheinische Post

  12.10.2018

  Weeze Het wordt beschouwd als een van de mooiste gevechtsvliegtuigen: Hawker Hunter T7. In maanden van werk hebben de vrijwilligers van het Royal Air Force Museum een exemplaar verzameld. In het voorjaar zou het eruit moeten zien als in de jaren '70.

  Weeze heeft een jager van de hemel

  ×

  Weeze heeft een jager van de hemel

  De rode en witte verf is nog steeds bewaard gebleven op de cockpit, maar hier en daar is het materiaal versleten tot aan het grijze aluminium, de neus van het vliegtuig vol krassen. Heinz Willi Knechten staat echter voor het vliegtuig en legt trots zijn hand op een van de vleugels. "Het wordt beschouwd als een van de mooiste en elegantste straaljagers ooit gemaakt," zegt hij. En een van deze exemplaren is eigendom van het Royal Air Force Museum in Weeze.

  Heinz Willi Knechten is bestuurslid van de vereniging die het museum heeft opgericht en beheert het sindsdien. Via Facebook had hij ontdekt dat een Engelsman een Hawker Hunter T7 uit elkaar had gehaald en in zijn tuin lag en het vliegtuig wilde verkopen. "De man is een bekende luchtfotograaf en had gehoopt het vliegtuig zelf te kunnen monteren. Maar daar had hij duidelijk geen tijd voor", zegt Knechten. Zelfs een Engels museum, waaraan de eigenaar het vliegtuig had aangeboden, deed geen verslag. Heinz Willi Knechten en de andere vrijwilligers van de vereniging sloegen toe.

  Voor 11.000 pond, of ongeveer 12.500 euro, wisselde hij van eigenaar en werd in januari door twee vrachtwagens in een driedaagse reis naar de luchthaven van Weezer in Duitsland vervoerd. Een grote poort werd gebouwd in een van de muren van de oude bioscoop, die nu behoort tot het museum, speciaal voor de jager van de hemel. Het merendeel van de 370 bioscoopstoelen moest ook plaats maken voor de nieuwe tentoonstelling. In millimeterwerk konden de vrijwilligers vervolgens de vliegtuigonderdelen in het gebouw brengen.

  Sindsdien hebben de ongeveer 20 actieve leden van de vereniging aan de Hunter gesleuteld. Ze hebben de afzonderlijke elementen - de cockpit, de vleugels, het middendeel en de staart - in elkaar gezet. Met behulp van oude boeken met technische tekeningen van Hunters konden ze de constructie reconstrueren. "We hadden geschat dat het ongeveer twee jaar zou duren voordat het vliegtuig volledig klaar zou zijn," zegt Knechten. Nu is de Hunter Hawker T7 voor het eerst op ware grootte beschikbaar - slechts negen maanden nadat de afzonderlijke vliegtuigonderdelen in hun nieuwe huis waren aangekomen. "Bijna als een baby", zegt Knechten.

  Het is niet de eerste keer dat een exemplaar van de Hunter op Weez Airport is. Van 1972 tot 1983 waren er vier van deze gevechtsvliegtuigen op het voormalige militaire vliegveld van de Britse Royal Air Force, twee in onopvallende camouflagekleuren, twee met de niet te missen rode en witte verf. "Dat waren trainingsvliegtuigen met twee zitplaatsen in de cockpit", zegt Knechten. "Ze moeten goed zichtbaar zijn in de lucht, zodat ze niet worden vastgeklonken door de anderen. In deze vliegtuigen werden de Britse piloten voorbereid op het vliegen met Buccaneers - de beroemde zeebommenwerpers.

  Bijna 14 meter lang, vier meter hoog en met een overspanning van tien meter vult de Hunter nu bijna de helft van de bioscoopzaal. Als het zo doorgaat, willen de vrijwilligers hun termijn van twee jaar ruimschoots overschrijden. Een motor en meerdere platen, de schietstoelen en extra tanks ontbreken nog steeds. Ook de versnellingspook is blijkbaar in het verleden door een verzamelaar afgezaagd. "Het vinden van dergelijke originele onderdelen is altijd bijzonder moeilijk", zegt Knechten, die via internetportalen en online shops zoekt.

  Helemaal aan het einde, wanneer de laatste kleine onderdelen zijn bevestigd en de gaten zijn opgevuld, moet de jager van de lucht zijn karakteristieke rood-witte kleur krijgen. Een van de vrijwilligers heeft zich gespecialiseerd in het schilderwerk en wil de kleur van het origineel behouden. In het voorjaar van volgend jaar is de Hunter te zien zoals hij in de jaren '70 op de luchthaven van Weeze was.

 • Städtisches Gymnasium Goch

  04.10.2018

  We bezochten de basis van de Koninklijke Luchtmacht of liever gezegd het museum dat ons informeerde over de geschiedenis van die plaats. Het museum nam ons mee op een reis door 45 jaar aanwezigheid van de Koninklijke Luchtmacht in Laarbruch, Weeze en het gebied rond de Nederrijn. Het doel van het museum is het documenteren van de geschiedenis van de voormalige militaire vliegbasis.

  Onze excursie naar de Koninklijke Luchtmacht

 • Hawker Hunter T7

  20.08.2018

  Flipboekpresentatie over de voortgang van de Hunter T7.

  Flip book english

  Flip book deutsch

 • FORCES Network

  30.07.2018

  Duitsland Benadrukt "vergeten basis" tijdens de honderdste verjaardag van RAF

  Link naar Forces Netwerktelevisie artikel

 • Inzichten in 100 jaar Koninklijke Luchtmacht

  28.07.2018

  Weeze Ter gelegenheid van het jubileum van de Britse luchtmacht was er een open dag in het museum op Laarbruch Airport. Talrijke tentoonstellingen herdenken het officiële leven en het privéleven van de soldaten op de basis.

  Dat deze zaal ooit een bioscoop was, is slechts te zien in enkele rijen met klapstoelen. Van de 360 voormalige plaatsen is nog maximaal een kwart beschikbaar. Het ruikt naar het verleden en naar metaal en olie. In het midden staat een semi-gemonteerd toestel, de Hawker Hunter T7, een Brits fotoverkenningsvliegtuig uit de jaren vijftig.

  Het Royal Air Force Museum Weeze-Laarbruch heeft onlangs de reusachtige stalen vogel verworven en zal de collectie binnenkort verrijken als een andere historische getuigenis van de Royal Air Force of Great Britain, die dit jaar haar 100ste verjaardag viert.

  Ter gelegenheid van deze ronde verjaardag organiseerde het museum in Laarbruch een open dag. Talrijke bezoekers zagen de documenten van 100 jaar RAF en tegelijkertijd 45 jaar aanwezigheid van Britse soldaten in Weeze. Schietstoelen, gala-uniformen, historische filmbeelden en een veelheid aan overblijfselen uit de militaire geschiedenis presenteerden zich aan de toeschouwer. "We willen vooral laten zien hoe de RAF-soldaten het leven in Weeze mede vorm hebben gegeven. Bewoners en beschermers raakten bevriend", benadrukte Reinhard Janßen van de directie van het museum, die zichzelf ook officieel het "Museum voor Vrede en Vriendschap" noemt.

  Het was dan ook niet de eerste keer dat een groep van zes leden van de vereniging van reservisten van de Bundeswehr, de districtsgroep Rijn-Ruhr, een bezoek bracht aan Laarbruch. "We steunen het museum, dat de overblijfselen van de Koude Oorlog laat zien en de groeiende vriendschap tussen Duitsland en Groot-Brittannië laat zien", aldus Mark Olaf Janssen, voorzitter van de reservistgroep. Ze brachten twee voorbeelden mee van de Mercedes "Wolf", een verbindingsvoertuig dat vandaag de dag nog steeds in gebruik is, en de "Hercules" motorfiets, die nu "buiten gebruik" en historisch is.

  Een Duits-Nederlandse groep re-enacteurs had een veldkeuken voor het Britse leger opgezet in het buitengebied onder het gebied van een andere fotoverkenningsfaciliteit, de English Electric Canberra. René Westendorp en André Maske toonden ook enkele (gedeactiveerde) wapens. De RAF-soldaten, die van 1954 tot 1999 in Weeze waren gestationeerd en woonden, voetballen ook op TSV Weeze, wat bewezen wordt door een verzameling spelerspassen uit die tijd. En ze gingen naar hun bioscoop, die zowel een ruim podium met orkestbak als een goed gevulde bar had, wat de museumbezoekers het bijzondere Engelse pubgevoel gaf. Een "Slingsby Swallow T45", een historische zweefvliegtuig, hing prachtig gerestaureerd aan het plafond, ons eraan herinnerend dat de RAF piloten ook gleden in hun vrije tijd.

  "Sommige soldaten trouwden met Duitse vrouwen, niet een paar Nederlanders, omdat ze beter Engels spraken", zegt Rod Hawkins, die 40 jaar in de RAF heeft gediend, waarvan 32 in Duitsland. Hij vloog onder andere met de "Phantom" en de "Tornado" als navigator. Hij heeft ook een Duitse vrouw en woont nu in Kevelaer. Hij ondersteunt het museum als bestuurslid. De "Hawker Hunter", die momenteel door de Technik Group in de bioscoop wordt geassembleerd, werd door Hawkins in het Britse Lake District uit een particulier ontdekt. De speciale tentoonstelling over de 100-jarige geschiedenis van het 31ste seizoen van de RAF in militaire containers toonde bezoekers indrukwekkende getuigenissen van strijd en oorlog die de toeschouwer aan het denken zette. Een handgeschreven logboek uit 1926, een uitgave van de "Sunday Times" uit 2.6.1935 en medailles die hun glorie hebben verloren. "Niet alleen de voormalige soldaten bezoeken ons, maar ook hun kinderen en kleinkinderen. En natuurlijk veel Weezer, want de RAF in Laarbruch is onderdeel van onze geschiedenis", aldus Heinz Willi Knechten, voorzitter van de Museumvereniging.

  RP Online artikel

 • CDU provinciehoofdstuk

  29.06.2018

  CDU District Association Kleve bezocht de Royal Air Force Museum

 • NRZ artikelen

  13.05.2018

  Cultuur in de wijk Kleef komt zonder groot spektakel samen.

 • Bezoek van Stefan Rouenhoff

  08.05.2018

  Foto's van het bezoek van Stefan Rouenhoff (lid van de Duitse Bondsdag in Berlijn), begeleid door Weeze-burgemeester "Ulrich Francken" en leden van het museumcomité. De groepsfoto wordt van links naar rechts getoond:
  Dr. Bernd Ahlbrecht (Assessor), H.W. Knechten (Voorzitter), Rod Hawkins (Vicevoorzitter), Stefan Rouenhoff (Kamerlid) en Ulrich Francken (Burgemeester van Weeze).

  Kranten artikel volgt:
  Fotos:

 • herdenkingsbijeenkomst

  28 04 2018

  John Reid's moeder hield een korte speech.
  Link naar het artikel: Herdenking van de slachtoffers van de IRA-terreur in Weeze

 • herdenkingsbijeenkomst

  28 04 2018

  Herdenkingsbijeenkomst op de RAF-Museum Laarbruch Memorial Service Diavoorstelling

 • Flypast

  05 april 2018

  Museumgids mei 2018 [Anzeige / Advertentie]

 • Niederrhein Nachrichten

  03 april 2018

  Historische rondleiding uitgebreid met zes informatieborden

 • FliegerRevue X

  april 2018

  Maagjager nieuw in RAF Museum Laarbruch-Weeze

 • FliegerRevue X

  april 2018

  Styfoon boven de Niederrhein 1945

 • FLYPAST Article

  01 april 2018

  Flypast: Hunter duo geleverd aan Laarbruch museum.:

  Twe Hawker Hunter tentoonstellingen zijn onlangs aangekomen in het RAF Laarbruch Museum in Duitsland.

 • 02 maart 2018

  Rheinische Post:

  Het RAF Museum is nu weer geopend.

  Museum als vliegtuigterrein.

 • 28 februari 2018

  Niederrhein Nachrichten:

  RAF museum heropend.

 • 28 februari 2018

  Gocher Wochenblatt:

  Hoe een vliegtuig wordt gemaakt.

 • 07 februari 2018

  FLYPAST:

  Koude Oorlog Sentinel (RAF Laarbruch Museum).

 • 27 januari 2018

  Gocher Wochenblatt:

  Wat jagen ze?

 • 27 januari 2018

  Gocher Wochenblatt:

  Geschiedenis spelen

 • 27 januari 2018

  Gocher Wochenblatt:

  De straaljager landt in de bioscoop.

 • 27 januari 2018

  NRZ-plus:

  Een vliegtuig voor Weeze in onderdelen.

 • 26 januari 2018

  Lokalkompass:

  Vrienden van het Royal Air Force Museum Laarbruch hebben een ander vliegtuig gekocht.

  Hawker Hunter

 • 26 januari 2018

  Deutscher Luftwaffenring:

  De adelaar is geland.

 • 25 januari 2018

  Rheinische Post:

  Nieuwe vliegtuigen voor het RAF Museum.

 • 5 januari 2018

  Rheinische Post:

  Wees getuigen dringend nodig.

 • 5 januari 2018

  Rheinische Post:

  The Spitfire of Brückerhӧfe.

 • FLYPAST Artikel

  30 december 2017

  In het laatste nummer van de British Flypast (februari 2018, maar sinds gisteren in de handel) is ons museum vertegenwoordigd met een artikel van vier bladzijden. Rod gespaard geen moeite om de redacteur aandacht te vragen voor ons museum. Geweldig artikel, dat ons hopelijk meer bezoekers zal brengen. Veel plezier met lezen.

  FLYPAST Artikel

  Zie onderkant van nieuws/perssectie voor alle artikeldownloads

 • Van India naar Duitsland: RAF Squadron viert 100 jaar geschiedenis

  29 april 2017

  Een permanente tentoonstelling over het verhaal van een van de oudste squadrons van de Koninklijke Luchtmacht is geopend in Duitsland, omdat er in Groot-Brittannië geen geschikte woning gevonden kon worden.

  31 Squadron zag actie in de Tweede Wereldoorlog samen met recentere conflicten in Irak.
  Enthousiastelingen runnen er nu een museum dat gewijd is aan de herinnering van RAF Laarbruch, en het is waar de 31 Squadron Association nu gekozen heeft om haar geschiedenis te laten zien.
  Het Squadron is in bijna ononderbroken bestaan al 100 jaar, en bestaat nog steeds in zijn huis in Marham in het Verenigd Koninkrijk.

  De Koninklijke Luchtmacht verliet achttien jaar geleden Laarbruch, maar een museum zorgt ervoor dat ze niet vergeten worden.
  Air Commodore Paddy Teakle heeft de nieuwe permanente tentoonstelling geopend ter gelegenheid van zijn oude squadron.
  Het "Squadron zelf heeft een mooie illustere geschiedenis," zei hij. "Het werd opgericht in India en voor het grootste deel van 85 jaar overzee gediend, waarvan Duitsland de ruggengraat daarvan was."

  31 Squadron vloog tussen 1955 en 1971 vanuit RAF Laarbruch op de Canberra.
  Het besluit om van Laarburch de belangrijkste etalage van de geschiedenis van het squadron te maken heeft echter niet iedereen tevreden gesteld. Bill Farmer, voorzitter van de 31 Squadron Association, zei:"Helaas waren niet al onze leden blij met het idee om uit Groot-Brittannië te komen.
  "Veel van hen worden behoorlijk oud en reizen hierheen is niet het gemakkelijkste van de wereld voor iemand eind jaren tachtig".

  De 31 Squadron beurs vult drie transportcontainers met een lengte van 31 meter.
  Aan de ene kant is er een biplane uit het begin van het squadron in India in 1915; aan de andere kant is er een neuskegel die Tornado GR4s vertegenwoordigt die actie onderging in de Golf- en Irak oorlogen.
  Tussendoor: de militaire geschiedenis van een eeuw.

 • RAF Museum Laarbruch op TV van de Krachten - De Koninklijke Ingenieurs die de jaren zeventig van de vorige eeuw social life forces

  27 februari 2017

  Vroeger was de Astra Laarbruch een machtenbioscoop, maar nu wordt hij ontwikkeld als verlengstuk van het Koninklijk Luchtmacht Museum van Laarbruch.
  Voormalig Koninklijke Ingenieurs van 10 Field Squadron zullen het werk doen.
  Een display geeft de rol van de unit weer bij Laarbruch bij het repareren van start- en landingsbanen en het ondersteunen van Harrier jumpjets.
  Vrijwilligers hebben het Laarbruch museum tien jaar lang draaiende gehouden en het blijft zich uitbreiden.
  Eind april wordt een afdeling gewijd aan 31 Squadron geopend.
  Een Hawker Hunter zal binnenkort permanent in bruikleen zijn van een vliegmuseum in Berlijn en over een paar maanden hoopt 10 Field Squadron een recreatie van de bar te openen die daar in de jaren zeventig bestond.

  De Koninklijke ingenieurs uit de jaren zeventig van de vorige eeuw Forces Social Life - Video:

 • Verenigd Koninkrijk Gemeenschap Club Goch

  17 december 2016

  20 leden van de UK Community Club in Goch bezochten het RAF Museum Laarbruch op 17 december 16. Cilly en Rod Hawkins hadden kleine versnaperingen en taart met thee/koffie gemaakt wat zeer gewaardeerd werd. De club is het sociaal centrum voor het servicepersoneel van de NAVO CAOC in Uedem en hun families. Grp Capt Howie Edwards overhandigde het museum een grote schenking en het museum was blij deze te ontvangen. Dank u wel.
  Tegelijkertijd werden een groot aantal originele plannen voor het Goch-kamp en de huizen voor de archieven opgeleverd. Deze worden later gesorteerd en bekeken.

 • Bijzondere Musea in het Niederrhein-gebied

  30 juni 2016

  Een nieuw boek van Sutton Uitgevers vertelt ons over interessante en buitengewone musea in onze regio...
  Een van deze musea is het Koninklijk Luchtvaartmuseum Laarbruch.
  Een dubbele pagina geeft interessante en informatieve details zoals openingstijden en webadres.
  Foto's zijn te zien a recente foto van het pas aangekomen Canberra en de Bloedhond.
  Het boek kan gekocht worden bij boekhandels of Amazon voor 14,99 Euro.
  We hebben wel boeken te koop in het museum. (Speciale prijs voor de leden)
  ISBN 978-3-95400-697-7
  www.suttonverlag.de

 • RAF-museum Laarbruch op de strijdkrachten TV - Hoe een RAF-museum zich uitbreidt en verovert

  9 juni 2016

  Het enige Royal Air Force Museum op het Europese vasteland staat op het punt iets groter te worden.
  Koninklijke Luchtmacht Laarbruch mag dan 17 jaar geleden gesloten zijn, het geheugen leeft op.
  Een van de kerken van de luchtmachtbasis herbergt nu een permament tentoonstelling die vier en een halve decennia van RAF geschiedenis weerspiegelt.
  Het bezit een collectie die tot nu toe twee gebouwen heeft gevuld - maar die op het punt staat aanzienlijk uit te breiden.
  Vanuit de RAF Marham in Norfolk, is een museum gehuisvest in zeecontainers. het vertelt het verhaal van 31 Squadron, dat bijna de helft van zijn 100-jarige bestaan in Duitsland doorbracht.
  Daarom wilde 31 Squadron Association dat Laarbruch de permanente thuishaven van het scherm zou worden.
  10 Field Squadron, dat zich bezighield met het snel herstellen van start- en landingsbanen, zal ook worden vertegenwoordigd.
  De belangrijkste attractie is echter een Hawker Hunter, een enkele stoel vechter gebaseerd op een andere RAF-basis in Duitsland in de jaren 1950.
  Het is de bedoeling dat het nieuwe museum zich verder uitbreidt, dus als je op de hoogte bent van artefacten die met een RAF-basis in Duitsland te maken hebben, dan horen ze graag van je.
  3 minuten op TV: http://forces.tv/30921004

 • 31 Geschiedenis van de squadronvereniging

  30/31 mei 2016

  Op maandag 30 mei arriveerden de drie containers met de 100 jaar geschiedenis van 31 Sqn in het Royal Air Force Laarbruch Museum.
  Vrijdag waren ze op de RAF Scampton geladen op vrachtwagens. De vrachtwagens hadden het weekend gebruikt voor de rit over het Kanaal.
  Maandagochtend, nadat de mobiolen was aangekomen, ging het lossen gepaard met donder en bliksem en hevige regenval.
  Het werk moest ongeveer een uur worden stilgelegd vanwege de gevaarlijke onweersbuien boven het hoofd.
  Alles ging uiteindelijk goed.
  De rest van de dag en dinsdag werd door Terence P O'Halloran, charmeur Bill Farmer en de andere leden van de vereniging gebruikt om de containers voor te bereiden op de tentoonstelling.
  Later dit jaar volgt een officiële opening.

  Foto diashow

 • 10 Veldregimenten - Koninklijk Ingenieurs

  28/29 mei 2016

  10 ex-leden van het 10 Veld Squadron, Koninklijk Ingenieurs, bezochten afgelopen weekend het RAF Museum om een tentoonstelling te maken om te laten zien dat niet alleen het RAF in Laarbruch gevestigd was.
  In een hoek van de voormalige stationscinema, de ASTRA, bouwden ze een "Harrier Hide" met interessante foto's, tentoonstellingen en zelfs videobeelden om hun vak uit te leggen.
  Elk item dat ze van het Verenigd Koninkrijk naar Laarbruch vervoerden. Bedankt veel.
  Op de foto: Pete Frost, John Hyndman, Tony Krasij, Petra Zanelli, Rick Axon, Geoff Purvor, Stephen Paddy Feenan, Tony Zanelli Goch en Edward Briggs.

  Foto diashow

 • Vliegen in North Weald Flying Group Bezoek

  14/15 mei 2016

  Zes vliegtuigen van North Weald Flying Group, plus één vliegtuig van Biggin Hill, bezochten het museum op zaterdag 14 mei 16.
  Na een lunch en een tankstation in Frankrijk (geen lunch beschikbaar) kwamen ze om 15.00 uur aan op de luchthaven van Weeze.
  Een snel tanken voor vliegtuigen en lichaam met een goede handling door de luchthaven waar ze aankwamen; alle 19 van hen.
  Ze vonden het museum zeer interessant en goed. Ze overvielen in Weeze met een groep avondmaaltijd.
  (foto links van Dick Smith)
  Na het ontbijt op zondag hadden ze een rondleiding door het vliegveld en de voormalige militaire faciliteiten voordat ze naar het Verenigd Koninkrijk vertrokken; via Mitten Zeeland voor tankstop.
  Een volledig reisverslag is te zien op hun webpagina (zodra het is gepubliceerd).
  Noord Weald Vliegende Groep

 • Succesvol werkweekend

  30 april 2016

  In het laatste weekend van april werd het ASTRA plafond door veel toegewijde leden van het plaatselijke museum afgewerkt en werden andere noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd. Voor de werkzaamheden aan het plafond van het theater werd een bijzonder geschikt werkplatform ingehuurd van de firma Boll, Kevelaer.
  Vrijdagochtend acht uur: De eerste leden raakten vertrouwd met de technische details van de machine. In wisselende teams werkten Bernd Ahlbrecht, Michael Feldmann, John Goossens, Wacky Knechten, Dick Smith en Rod Hawkins direct aan het plafond of de vloer. Ondertussen werd het zweefvliegtuig Slingsby Swallow in de open ruimte in de bioscoop gemonteerd. Na het plafond te hebben afgewerkt zal de Glider in de nabije toekomst worden bevestigd aan de dakconstructie en boven de bezoekers vliegen, alsof het op de landing is.
  Op het terrein waren Brian Bremner en Mark Moodie zaterdagochtend druk bezig met de funderingen voor de ISO containers die binnenkort zullen arriveren en 31 Squadron geschiedenis zullen tonen. Bruno Schmitz en Rod Hawkins hadden het basiswerk al eerder gedaan. Voor morele ondersteuning maakte Manfred Beckers op beide dagen koffie en voorzag ze van gebak.
  Het plafond was iets sneller af dan verwacht. Zo kon het platform ook gebruikt worden om sommige takken van de boom af te knippen voor de ingang van het museum.
  Bedankt aan alle leden voor het werk van dit succesvolle weekend.
  Sommige foto's van de actie zijn hier te zien, andere helaas wat wazig vanwege de lichtomstandigheden in de bioscoop.
  Foto diashow

 • Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch op Facebook

  16 maart 2016

  Er zijn veel Laarbruch-gerelateerde groepen op Facebook. Hierdoor kon ik veel feiten, verhalen en foto's verzamelen.
  Vanaf vandaag is er een speciale Facebook site Royal Air Force Museum Laarbruch-Weeze e.V. door mij opgezet.
  Sommige Facebook-groepen: "We love Laarbruch" - "Two Rivers Gliding Club" - "RAF Laarbruch - BFPO 43"

 • Canberra PR7 - WH773 - Update

  29 februari 2016

  Op vrijdag 26 februari werden de vleugels op de vrachtauto van Gatwick geladen. Daarvoor moesten ze geknipt worden. Maandag kwamen ze aan in Laarbruch. Een grote mobiele kraan tilde de onderdelen uit de vrachtwagen. Het binnenste deel van de vleugels met de romp waren op maandag gemonteerd. De rest van het werk zal tot het einde van de week gedaan worden.
  15 maart 2016 - De assemblage van de grote onderdelen liet goede vooruitgang zien. Het schilderen van de WH773 in ist originele 31 Sqn kleuren zal in de nabije toekomst gebeuren, als het weer het toelaat.
  Meer nieuws volgt. Foto diashow

 • Canberra PR7 - WH773 - keert terug naar Laarbruch.

  25 januari 2016

  Canberra PR7 - WH773 - opnieuw en voor de laatste keer in de lucht boven Laarbruch voor permanente aarding.

  Maandag 25 januari 2016: om half negen arriveerde de eerste van twee vrachtwagens met het klassieke vliegtuig in Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch. Kort daarna arriveerde de mobiele kraan en nam het engineeringteam onder leiding van Konrad Josten het werk over. Verschillende leden van het museum waren gekomen om te helpen of om naar te kijken.

  Eerst moesten de twee kanonnen (de Bofors en het Iraakse ZPU) een paar meter verplaatst worden. De Canberra stond opgesteld tussen het museumgebouw en de bioscoop Astra.
  De montage van de vleugels met hun enorme spanwijdte van 20 meter zal nog even moeten wachten, omdat we ruimte nodig hebben voor verdere verbeteringen.
  Dus rond 13:00 was de klus geklaard. Ook zonder de vleugels is de Canberra een blikvanger.
  Konrad Josten en zijn mannen hebben geweldig werk verricht. En we weten dat ze over een paar weken succesvol zullen blijven werken aan de vleugelmontage.

  Over de Engelse elektrische Canberra PR7 met het serienummer WH773

  Het verkenningsvliegtuig (PR = fotoverkenning) heeft een lange geschiedenis. Het was de eerste PR7 die gebouwd werd. De eerste taak van dit vliegtuig was om deel te nemen aan de speciaal gevormde New Zealand Air Race Flight terwijl hij op RAF Wyton aan 540 Sqn vastzat. De vlucht werd geleid door Wg Cdr Lewis Hodges en Sqn Ldr Bob Currie was de senior navigator voor de RAF Canberra bemanningen.
  WH773 werd op 11 september 1953 door Wg Cdr Hodges en Sqn Ldr Currie opgehaald bij de Engelse Elektriciteitsfabriek te Salmesbury en naar Wyton gebracht. Hodges en 773 kwamen op 3 oktober 1953 aan op de luchthaven van Londen voor de aanloop naar de luchtrace. WH773 moest Canberra nummer 1 van 5 worden.

  WH773 vertrok in 1735 op 8 oktober 1953 naar de luchtrace om naar Shaiba te gaan voor de eerste brandstofstop en vervolgens naar Negombo. Ze zetten een officieel snelheidsrecord voor de London to Colombo-poot van 10hrs 25 mins (836.004 kmh/520 mph/452 kts).
  Ze gingen vervolgens door naar Perth en waren goed in de leiding, maar helaas kostte een uitval van een dubbele generator hun kostbare tijd. Uiteindelijk bereikten ze Christchurch Nieuw Zeeland in de vroege ochtend van 10 oktober 1953 en werden ze vierde, hoewel ze de snelste vliegtijd van 22 uur 22mins van Londen naar Christchurch Nieuw-Zeeland hadden. De winnende Canberra PR3 werd bemand door Flt Lt Burton en Flt Lt Gannon - dat vliegtuig - WE139 bevindt zich in het Hendon Museum. WE139 was ook gestationeerd op RAF Laarbruch (69 Sqn).

  Late jaren '50, begin jaren '60 Canberra WH773 sloot zich aan bij 31 Squadron gestationeerd in Laarbruch van 1955 tot 1971. In Duitsland zou de WH773 hebben gevlogen met tactische verkenningsmissies op laag niveau. In 1972 werden Canberra's afgebouwd. Nieuwe vliegtuigtypes zouden hun plaats innemen. Na een aantal andere stations zat WH773 een aantal jaren in het Gatwick Aviation Museum, net ten zuiden van Londen. Dit museum moest zijn collectie herstructureren en dit Canberra afstoten.

  Bedankt aan alle sponsors die dankzij hun donaties het Koninklijk Luchtvaartmuseum Laarbruch in staat hebben gesteld het vliegtuig naar Laarbruch te brengen.

 • Tassen voor de Vrede

  28 november 2015

  Pietro Malaguti, een Italiaanse piper en fotografer, vroeg alle pipers wereldwijd via Facebook om het nummer Amazing Grace om 15 uur GMT (16 uur Duitse tijd) te blazen.
  Hij zei: Na de tragische gebeurtenissen in Parijs, tegen alle oorlogen, tegen geweld, tegen terrorisme, tegen haat. Verander uw "oorlogsinstrument" een tijdje in een "vredesinstrument"! Zaterdag 28 november 2015 om 15:00 GMT (Greenwich Mean Time) halen en blazen uw pijpen, waar u ook bent, en spelen samen AMAZING GRACE, een lofzang op vrede en liefde. Het is geschreven voor redding en hoop.

  Facebook laat zien wat er is gebeurd:

  Dietmar Schmitz, lid van Koninklijk Luchtvaartmuseum Laarbruch Weeze en succesvolle piper, bekend als Firefighterpiper, wilde echt deelnemen aan deze wereldwijde happening.
  Zaterdag was hij in het museum in dienst. Zo kon hij de Anglicaanse kerk gebruiken als een geschikte locatie voor de melodie.

  Meer dan 500 pipers wereldwijd hebben van dit evenement een groot succes gemaakt. Gedocumenteerd met talrijke teksten, foto's en video's op Facebook. Het is de bedoeling deze prestatie elk jaar op dezelfde datum en op hetzelfde tijdstip te herhalen.
  Brandweerman pijper Dietmar Schmitz

 • Bijzondere bezoekers Koninklijk Luchtmachtmuseum Laarbruch

  13 oktober 2015

  Het is geen alledaagse klus als een groep van 13 Chinezen een bezoek brengt aan het Royal Air Force Museum. Achtergrond was het bezoek van een Chinese militaire delegatie aan de Niederrhein. Na de aankomst van de Chinese Boeing 737 op Airport Weeze werden de hooggeplaatste leden van de delegatie met de bus naar hun bestemming op de Duitse Luftwaffe Kalkar gebracht.

  De 11 bemanningsleden, waaronder twee aardige stewardessen, gebruikten hun vrije tijd voor een rondleiding door Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch. Niet alle bezoekers konden Engels spreken en verstaan. In de meeste gevallen kon een tolk helpen.

  Het gastenboek werd ondertekend met vreemde Chinese brieven.
  Aan het einde van het bezoek werd een plaquette van "China Air Force" gepresenteerd.

 • 2016 Kalender nu te koop

  11 oktober 2015

  De kalender 2016 heeft als motto "Canberra's bij RAF Laarbruch". Het toont veel foto's van een vliegtuig dat jarenlang eigendom is geweest van RAF Laarbruch.
  Het was in dienst van 1954 tot 1972 en werd gebruikt in verschillende rollen als verkenningsvliegtuig, bommenwerper en interdictor met verschillende squadrons.

  De kalender is te koop in de museumwinkel voor slechts 5 euro.

 • Familieleden van Canberra Crash Slachtoffers bezoeken Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch

  6 september 2015

  Op 5 oktober 1971, enkele minuten voor 11.00 uur, vlogen de Canberra B(i)8 gevechtskommen van 16 Squadron, RAF Laarbruch, langs de Rijn in de richting van Xanten. Koers Lüttingen, WT366 kwam tot stilstand. De piloot kotste de Canberra om een crash in het midden van het dorp te voorkomen. Het boordpersoneel kiest bewust voor de gevolgen in de wetenschap dat ze niet zouden kunnen ontsnappen.
  Het vliegtuig verongelukte 150 meter achter de laatste huizen van Lüttingen. Beide vliegtuigbemanningen kwamen om het leven.

  In 2011 had de Heimat und Bürgerverein Lüttingen een gedenkteken ter ere van de bemanning opgericht: pilootvlieger Keith R. "Sonny" Holmes en zijn luitenant Christopher W. Koning van RAF Laarbruch.

  Op 4 september 2015, bijna 44 jaar na de crash, konden familieleden van de slachtoffers het monument bezoeken. Wendy Holmes uit Canada (pilotenzuster) was er met haar man. Lorna Marsh en Patricia Young, zusters van de navigator, waren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Samen met Ludger Rodermond (lid HBV Lüttingen en Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch) onthulden zij het nieuw ontworpen monument. Op de plaquette waren foto's van de twee slachtoffers geplaatst.

  Vanessa en Steve Freienstein (fotograaf) hadden de familie gevraagd een bezoek te brengen aan het Koninklijke Luchtmacht Museum Laarbruch. Wendy, Lorna en Patricia lagen dus weer aan de basis van de zending van hun broeders. Na de crash waren ze uitgenodigd voor de begrafenis en de herdenkingsdienst.

  Dodelijke ongevallen - RAF Laarbruch
 • Donatie Siedlerbund (Kolonisten) voor Koninklijk Luchtvaartmuseum

  augustus 2015

  Enkele weken geleden bezocht de Deutsche Siedlerbund Weeze het Koninklijk Luchtvaartmuseum Laarbruch en maakte een rondleiding.
  Richard "Dick" Smith, lid van beide gemeenschappen, had buiten een mooie salontafel neergezet.

  Helmut Stehr, voorzitter van de kolonisten, presenteerde het museum 100 euro. Als verrassing overhandigde hij zelfs een doos originele Engelse gebakjes.
  (Foto door Steve)

 • Nieuw kerkraam in St. Peter's - nu Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch

  30 juli 2015

  Nieuw kerkraam in St. Peter's - nu Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch

  Toen de Koninklijke Luchtmacht in 1999 sloot in de kerk van Engeland waren drie geloodde ramen.
  Een raam, het in 1990 geschonken koorraam, ging verloren en het museum had geen idee waar het naartoe ging, ondanks navraag.
  Een Engelse sponsor bood aan om te betalen voor het maken van een nieuw venster en het is nu klaar en gemonteerd.

  Het motief van Sint Pieter staat in de linkerbovenhoek en in de rechteronderhoek staat een harp.

 • Nieuwe toegangscontrole op luchthaven Weeze

  30 juni 2015

  Hoe kom ik bij Koninklijk Luchtvaartmuseum Laarbruch?

  Als u het Royal Air Force Museum Laarbruch wilt bezoeken, kunt u zich afvragen: Hoe kom ik daar?
  Moet ik 2 Euro parkeergeld betalen?
  NEE - dat hoeft niet.
  Het Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch heeft een overeenkomst met de luchthaven: Onze bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeerplaats achter gebouw nr. 7, nu "Cova" gebouw.
  Zie foto's:

  Er zijn vier rijstroken die naar de barrières en de betaalautomaten leiden.
  Wie naar het museum wil, neemt de linkerstrook.
  Het is een beetje verwarrend als het zegt "EXIT".
  Maar deze rijstrook loopt rechtdoor de rotonde op.
  Sla dan direct rechtsaf achter het witte COVA-gebouw, nr. 7.
  Parkeer uw auto. Slechts een paar stappen over de weg en je bent in het museum.

  Voor de bezoeker die misschien een beetje gehandicapt is en zelfs de paar stappen over de weg zijn te veel:
  Betaal 2 euro zoals elke bezoeker aan de luchthaven doet.
  U kunt dan direct voor het museum parkeren.
  De parkeertijd van 1 uur geldt niet voor u.

  Motorrijders en fietsers hebben geen problemen. Ze zullen weten hoe ze de ingang kunnen vinden.

 • De Canberra PR7 met de seriële WH773 behoort nu tot Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch (permanente bruikleen).

  20 juni 2015

  Dankzij de gulheid van een Britse donor (31 Sqn Association Lid) beschikt het Royal Air Force Museum Laarbruch nu over dit historische vliegtuig.
  Vooralsnog staat het verkenningsvliegtuig nog op zijn vorige locatie in het museum Gatwick / Zuid Engeland.
  Het vliegtuig moet worden ontmanteld en getransporteerd naar de voormalige basis Laarbruch.
  . Ontmanteling, vervoer en wederopbouw zullen een gecompliceerde en langdurige procedure zijn.

  Ons tijdschema is om het vliegtuig te vervoeren voor het einde van november, begin december naar Laarbruch. Zo snel mogelijk moet de Canberra op de toekomstige locatie tussen ASTRA en het museumgebouw worden geassembleerd.

  In het voorjaar begint clublid Martin Kunz met het schilderen van de Canberra in het oorspronkelijke schilderschema van 31 eskader.

  Eind deze week beginnen we met de voorbereidende werkzaamheden, bijvoorbeeld het hek moet een paar meter verplaatst worden. Helpers zijn altijd nodig en welkom.
  Daarnaast werken we nog aan het project "Hawker Hunter". Het zou jammer zijn deze kans te missen. Dit vliegtuig bevindt zich nog steeds in het Luftwaffenmuseum Gatow bij Berlijn en Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch zou het als permanente bruikleen moeten krijgen. We moeten het transport organiseren en financieren. Voor het huisvesten van de jager (en het zweefvliegtuig "Swallow") moet de ASTRA-bioscoop worden voorbereid. Veel werk!

  Daarom zijn we afhankelijk van de financiële steun van vele donoren. Diverse museumvrienden hebben zich al bereid verklaard om te helpen met donaties. (Sommigen hebben het al).
  We zouden andere donaties zeer op prijs stellen.
  Wij vragen u nu de toegezegde bedragen over te maken op de rekening van het museum (betalingsdoel: Canberra).

  Britse donateurs maken alstublieft gebruik van de Britse bank:

  RAF Laarbruch Museum
  Lloyds Bank Canterbury
  Sorting Code:- 30-64-57
  Account no.:- 36287368

 • Klassieke Autorally - Museum

  14 juni 2015

  De Vrienden van historische auto's, georganiseerd in samenwerking met de "General asparagus Club" uit Monchengladbach, Krefeld en Düsseldorf, een klassieke auto rally, deze rally vervolgens geprofiteerd van een goed getimede pitstop / stop over door Royal Air Force Museum Laarbruch.
  Tijdens deze welkome onderbreking leden van de club de gelegenheid om in te vullen een korte vragenlijst. Maar om deze vragen te beantwoorden, moesten de leden eerst door het museum lopen en onze talrijke tentoonstellingen bekijken. Na de rondleiding hadden ze de gelegenheid om te ontspannen, een lichte snack te nuttigen en gewoon lekker rond te zitten in het Royal Air Force Museum.

  Buiten het museum boden onze bezoekers een prachtig beeld van talrijke naast elkaar geparkeerde klassieke auto's, klassieke namen als Triumph, Porsche, Fiat, Mercedes, Bentley, Citroen en lotus. In totaal waren er bijna 50 voertuigen aanwezig, wat een kleurrijk en spectaculair beeld opleverde .... Dus een ideale gelegenheid om te praten winkel en foto's te maken.
  (Engelse tekst van Mark Moodie)

 • Renovatie Astra-bioscoop

  mei 2015

  Beetje bij beetje gaan we verder met de renovatie van de ASTRA bioscoop. Inmiddels is de foyer na veel tijd en energie omgebouwd tot een speciale expositieruimte met "70 jaar na B.100". Verder zijn alle defecte en niet meer bruikbare bioscoopstoelen naar achteren uit de zaal verwijderd. Met het verwijderen van deze stoelen, zal deze nieuwe ruimte worden gebruikt om een voorgesteld vliegtuig en ook de zweefvliegtuig van de Two River Gliding Club tentoon te stellen.
  De firma Gable & Strack had ons gratis het gebruik van een platform (schaarlift) ter beschikking gesteld, waarmee we nieuwe plafondpanelen konden installeren vanaf de achterzijde van de bioscoop tot uiteindelijk ongeveer 2/3 van het plafond. In de loop der jaren is het verfwerk aan het plafond afgeschilferd en dus op de grond gevallen, net als sneeuw, en uiteindelijk alle stoelen bedekt, nu alle stoelen zijn verwijderd is het nu schoon en netjes, met de bedoeling dat het voorste gedeelte van de zaal de goede stoelen terugbrengt en ze terugplaatst zodat je een zitgedeelte hebt voor ongeveer 100 personen. In dit gebied tonen we films van de Royal Air Force en andere gerelateerde / culturele films.
  (Engelse tekst door Mark Moodie)

 • Uniform voor Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch
  De Twinning-Club Weeze - Watton had veel bezoekers op Whitsuntide.

  24 mei 2015

  En het was ook een leuk evenement voor Koninklijk Luchtmacht Museum Laarbruch.
  Robin Rose, penningmeester van de Watton Club, maakte van de gelegenheid gebruik om zijn oude RAF-uniform aan het museum te presenteren.
  Het is de rotzooi van een hoofdtechnicus. De rang wordt weergegeven door drie chevrons onder een propeller met vier bladen, gouden in het geval van een rotzooi jurk.
  Het uniform wordt tentoongesteld in het museum.

  Meer tekst en foto's

 • Dambuster onthullen AJ Easy ED 927 gedenksteen

  17 mei 2015

  Foto's en Engelse tekst door Dr. Bernd Rüdiger Ahlbrecht dambustersblog : lokalkompass.de

 • Een luistersteen onthullen - Bevrijdingsroute

  25 maart 2015

  Bevrijdingsroute

  Foto's van het evenement

Voor gearchiveerde perslijsten, klik / druk op de link hieronder.


Artikel Downloads

 • FLYPAST

  Vanaf februari (2018) uitgave van het British Flypast.

 • FLYPAST

  2017 Royal Air Force Museum Laarbruch Flyer.

 • Lidmaatschap formulier

  RAF Museum Laarbruch Weeze e.V. Lidmaatschapsformulier.

×



XV sqn Tornado
Laarbruch Squadrons
XV Squadron Tornado GR1




3 sqn Harrier taxiing
Laarbruch Squadrons
3 Squadron Harrier GR7



Plaats


Klik/klik op de knoppen "Kaart" of "Sat" hierboven om de kaart of satellietbeeld te bekijken.


Gratis parkeergelegenheid bij Royal Air Force Museum Laarbruch

Erheen komen:

 • Voor de "normale" museumbezoeker is een overeenkomst gesloten met de luchthaven, waarbij voor de duur van het museumbezoek een parkeerplaats achter het COVA-gebouw kosteloos mag worden gebruikt.
 • Vier rijstroken leiden naar de barrières en betaalpunten.
 • Als u het museum wilt bezoeken, neemt u de linkerrijstrook, die enigszins verwarrend genoeg de "afslag"wordt genoemd.
 • Het gaat rechtdoor door de rotonde.
 • Rechts direct rechts is een wit gebouw met een grote 7 en het opschrift "COVA.
 • Direct na dit gebouw gaat u rechtsaf.
 • Vanaf de parkeerplaats is het slechts een paar treden over de straat naar het museum.

Beeldsequentie:

7 / 9
7: Ook hier weer het achteraanzicht van achter de museumentree naar de parkeerplaats.
8 / 9
8: Iedereen betaalt 2 euro bij de slagboom. Maar u heeft een uur gratis parkeergelegenheid. Als u betaald heeft en de auto van de bezoeker alleen in het museum staat (dus niet op P1 of P2), dan kan de bezoeker ook gebruik maken van de volledige openingstijden van het museum van 14u tot 17u.
9 / 9
9: Route routekaart routekaart
1 / 9
1: Nieuwe toegangsregels op de luchthaven Weeze - Hoe kom ik bij het Royal Air Force Museum Laarbruch?
2 / 9
2: Neem de “Recht vooruitrijstrook” links gemarkeerd, ook al staat er hiernaast “Uitgang”.
3 / 9
3: Het museum bevindt zich aan de rechterkant, maar de museumbezoeker kan de 2 Euro sparen door in de linker rijbaan te blijven.
4 / 9
4: Sla linksaf langs de loonstroken, passeer het witte huis met nummer 7 en sla direct rechtsaf.
5 / 9
5: Rij de parkeerplaats achter het huis in.
6 / 9
6: Dan een paar stappen verder over de straat en bent u bij de ingang van het museum.



Contact

Contact:

verenigingsvoorzitter
Heinz Willi Knechten
Kolpingstr. 22
47652 Weeze
telefoneren: +49 178 1356324

E-Mail: laarbruch-museum@t-online.de


stellv. Vorsitzender
Rod Hawkins
Lindenhoher Weg 11A
47624 Kevelaer-Twisteden
Telefon: +49 2832 70158

E-Mail: rodandcilly@hotmail.com


Verantwoordelijk volgens TDG/MDStV en anderen
Heinz Willi Knecht